Om

Vi är ett litet företag på västra Orust som tror på bra service, rimliga priser och fantastiska upplevelser.

båttaxi käringön
sjötaxi käringön
taxibåt käringön
båttaxi gullholmen
sjötaxi gullholmen
båttaxi mollösund
sjötaxi mollösund
båttaxi Tuvesvik
sjötaxi Tuvesvik
båtcharter käringön
sälsafari käringön
båtcharter mollösund
sälsafari mollösund
båtcharter gullholmen
sälsafari gullholmen
hyra båt Orust

Idén

Våren 2024 insåg vi att utbudet av taxibåtar på västra Orust var starkt begränsat, och vi bestämde oss för att ändra på det. Från och med nu finns vi här för att skräddarsy en service som passar just dina behov. Vare sig det gäller båttaxi, båtcharter eller annat så ser vi till att du får det du vill ha från oss, samtidigt som du får uppleva det fantastiska havet!

Båten

Båten vi använder oss av är en Brandskär 290H som är byggd uppe på Vindön precis norr om Orust. Det är en CE-godkänd hyttbåt med en Volvo Penta motor på 370 hästkrafter som klarar av så gott som alla väder. Den är utrustad med radar, gps, autopilot, ekolod, VHF, livflotte, flytvästar och mycket mer. Med andra ord kan ni känna er väl säkra när ni åker med oss!

Skeppare John

Jag har haft sommarställe här på Hälleviksstrand hela mitt liv och därför även kört båt sedan dess. Min pappa är Sjökapten och lärde mig hantera båtar innan jag kunde cykla. Jag startade Hälleviksstrands Båttaxi för att få möjligheten att jobba på det stället jag trivs bäst på, havet! Därför utbildade jag mig med Sjöfartsbefälexamen klass VIII och införskaffade mig en båt. Nu är vi igång och jag hoppas att du vill åka med oss!